Wie ben ik?

Ik ben Krullaine. Ik kom uit Amsterdam, ik heb moleculaire biologie gestudeerd in Utrecht en mijn weg naar hier is lang geweest. In 2005 begonnen met fitness om aan mijn conditie te werken, sterker te worden en af te vallen. Dit is toen jarenlang niet gelukt, ik kreeg maar van die standaard 3x12hh schema’s van de instructeurs, deed bodypump en was aan het joggen. Sterker werd ik, maar de rest, ho maar. Super frustrerend!

In 2015/16 veranderde dat. toen volgde ik voor het eerst een uitgebreid traject, waar ik vooral leerde hoe belangrijk voeding was, met name de energiebalans en je macronutriëntenverdeling. Ook werd er aandacht besteed aan gedrag. Hier heb ik mijn eerste grote resultaten mee bereikt. Dit was ik eerst:

transformatie voor en na
Mijn historie

En dit was mijn resultaat:

transformatie afvallen
Mijn eerste succes

Na deze eerste succesronde stagneerde mijn resultaten helaas. Mijn menstruatie bleef uit en ik viel niet meer af, ik vond het ook lastig om verder te gaan met ‘cutten’ en wilde eigenlijk spiermassa gaan opbouwen. 
Toen kwam ik bij een coach (Jeanet Wolf) en daarna bij Bell Coaching terecht die de Henselmans methode gebruikte (voorheen bekend als Bayesian Bodybuilding). Deze methode is Evidence based. Wetenschappelijke artikelen worden op de voet gevolgd en er wordt gekeken naar de kwaliteit van de gepubliceerde onderzoeken. Alles is goed onderbouwd door feiten!
Nu werden mijn schema’s geoptimaliseerd voor mij, dus niet een of ander generic schema voor de massa, maar voor mij. Optimale eiwit inname, vet inname (belangrijk voor vrouwen en onze hormoonbalans) en maaltijd timing (optimaal indelen rondom je trainingen). Ik moest ook echt mijn slaapritme aan gaan pakken en aan mijn stresslevels werken. Qua training, géén cardio meer (yes!) want dat hindert spiermassa opbouw en heb met deze methode kracht progressie gemaakt als nooit tevoren, met oefeningen afgestemd op mijn doel, op mijn gym en indien nodig werd er heel goed met mijn blessures omgegaan, iets wat ik in voorgaande begeleide programma’s echt miste. Ergens vraag ik me wel eens af hoe alles was verlopen als ik deze informatie 10 jaar eerder had geweten…

Inmiddels, een paar jaar verder is het mijn leven. Ik bereid mijn lunches voor de hele week vóór, ik ga altijd trainen, ook als ik geen zin heb, ik maak in de trainingen duurzame progressie met nauwelijks blessures. Ik doe wat ik moet doen, met af en toe een uitglijer, want ik ben ook gewoon een mens.
Ik heb er gewoontes van weten te maken en heb mijn missie gevonden. Daarom heb ik opleidingen gevolgd tot fitness instructeur (AALO), personal trainer (Chivo Opleidingen) en tot slot online coach (Henselmans PT / Bayesian Bodybuilding). Het sluit perfect aan bij mijn achtergrond als analist en mijn passie voor krachttraining.

Een succesvolle ‘cut’ gevolgd door een ‘leanbulk’
It never gets easier, you just get stronger

Zware gewichten liften is méér geworden dan alleen trainen, het heeft me geleerd hoe sterk mijn lichaam is, zelfs als ik er ècht géén zin heb, als ik me ècht heel moe, klote of slapjes voel, zegt dat gewoon niks over wat je op zo’n moment kunt presteren en dat is zoveel meer dan je denkt! Liften is zelfs therapie geworden! In tijden van intens verdriet, of intense teleurstelling en torenhoge stress, kwam ik soms als een bleke vaatdoek met mijn emoties die overliepen de gym in, met nul focus en dan vocht ik me door de training heen, om me na afloop ineens te beseffen: ‘hee, ik voel me weer een beetje normaal, die ellende is naar de achtergrond verdwenen!’

Dat is de motivatie voor mij om te gaan coachen. Ja, ik ben een ontzettende nerd, ik vind de theorie hierachter – de biochemie, fysiologie, psychologie, het rekenwerk, het puzzelen – heerlijk, maar waarom ik mensen wil helpen is omdat ik ze dàt groeiproces wil laten doormaken, dat ze leren geloven in zichzelf, in wat hun lichaam kan bereiken, op zichzelf leren vertrouwen. Ik geniet ervan om die twinkeling in de ogen te zien ontstaan, wanneer iemand beseft – ‘misschien kan ik dit ook echt!’ en ik ben zo ontzettend en onbeschrijflijk trots als ze dolgelukkig hun resultaten met me delen, ik hoop dit nog voor veel mensen te kunnen betekenen.

It never gets easier, you just get stronger!