Tips

Zelf capsules vullen

zelf capsules vullen machine

Follow my blog with Bloglovin

Zelf capsules vullen

Als je net als ik een kast vol met poedertjes, pitjes, zaadjes en andere supplementen hebt, is het gewoon een kwestie van tijd voordat je er een gekocht blijkt te hebben die je gewoon niet te hachelen vindt. Sommige poeders overheersen heel erg, zo vind ik dat chlorella poeder m’n hele smoothie naar alg laat smaken, dat maca raar smaakt en dat MSM poeder gewoon ronduit smerig is. Ik heb daar een oplossing voor gelukkig, ik stop alles lekker zelf in capsules en hops, dan is het zo door te slikken. Toch alles binnen, zonder het te hoeven proeven.

Ik had op internet gezocht en blijkbaar zijn er bij sommige smartshops (serieus) dus apparaatjes te koop waarmee je zelf 24, 48 of meer capsules tegelijk kan vullen. Van tevoren moet je wel bedenken wat voor maat capsules je wilt gebruiken, omdat zo’n apparaatje maar voor één maat gemaakt is. Tegenwoordig is zo’n apparaatje gelukkig wel bij meer soorten webshops te verkrijgen, o.a. hier.

Welke maat?

Er bestaan 6 maten: 00, 0, 1, 2, 3 en 4. ’00’ is de grootste maat, hier past zo’n 570 tot 1140 mg in, afhankelijk van hoe fijn het poeder is. ‘4’ is de kleinste maat, hier past zo’n 120 tot 240 mg in. De capsules zijn er in twee varianten: Gelatine, of vegetarische HPMC capsules (bestaat uit plantaardige cellulose en gezuiverd water). Zelf gebruik ik maat ’00’.

BONUS: Een extra pluspunt is dat je hiermee ook veel geld kunt besparen. Een pot poeder in bulk is vaak veel goedkoper dan een potje van dat spul in capsules, dus tel uit je winst!

Je zult er wel even tijd voor moeten maken, als je een flinke hoeveelheid wilt maken ben je wel even zoet. Zelf vind ik loze TV momentjes wel fijn, lekker tv kijken en tegelijk wat nuttigs doen, dan is het zo gedaan.

zelf capsules vullen machine zelf capsules vullen machinecapsules04

Reacties

Reacties

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ester
  3 september 2019 at 21:37

  Hallo Krullaine,
  Ik wil zelf cayennepeper capsules gaan maken, omdat ik het te sterk vind in de thee.
  Heb jij enig idee welke maat ik nodig heb om 1 theelepel poeder in te kunnen stoppen?
  Groet Ester

  • Reply
   Krullaine
   7 september 2019 at 12:26

   Hoi Ester,

   Geen idee, hangt ook van het poeder af, hoe grover het is, des te grotere maat heb je nodig. Kies gewoon de grootste maat, ik dacht dat dat 00 is, dan kun je er altijd minder in doen als je zou willen.

   groet Krullaine

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.