Tips

[Tip] Kliekjes Ovenschotel

kliekjes leftovers ovenschotel

Kliekjes Ovenschotel

Waarom zou je eten weggooien? Laatst las ik dat we in NL ieder jaar 2 miljard kilo eten weggooien, echt shocking! Volgens mij is een groot deel daarvan al het overschot uit de supermarkten en groothandels met bizar volle schappen, maar ook gewone huishoudens en restaurants werken hieraan mee.

Zelf gooi ik nauwelijks weg doordat ik mealpreps maak, maar soms heb je wel eens van die dingen in de koelkast rondslingeren die maar niet op willen. Zo had ik nu nog wat tomaten, een verbleekte aubergine, een prei en wat gekookte aardappelen liggen. Ook had ik nog een aangebroken pakje passata di pomodoro (voor het zelf pizzaatjes maken) en een half zakje geraspte kaas (eet ik vrijwel nooit), dat past namelijk bijna nooit in mijn eetschema dus wist even niet wat ik ermee moest.  Totdat ik bedacht dat alles bij elkaar een mooie kliekjes ovenschotel zou maken.

Ik sneed alle groenten en de gekookte aardappelen, gooide er wat olijfolie en passata doorheen, legde er wat plakjes kip broodbeleg overheen en besprenkelde het geheel met de overige 100 gram geraspte kaas, wat een half uur de oven in ging.

Het werd één mooie schotel met 4 porties van ca. 300 kcal per stuk, die ik ook mooi weer in bakjes kon verdelen. Zo zie je maar weer, soms werkt alles op een hoop gooien ook prima en kun je waardevolle groenten redden van de prullenbak!

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.