Tips

Calorie-hack: kleine hoge springvorm gebruiken

calorie-hack caloriehack bakken taart baking

Een hele simpele manier om calorieën te besparen is om een kleinere bodem te maken. Dit kan door een kleinere springvorm te gebruiken. In de taartjes die ik maak, zitten de meeste calorieën in de bodem. Als je een kleinere diameter maakt, heb je dus ook minder bodem nodig en omdat de springvorm die ik gebruik (18 cm diameter van de HEMA) extra hoog is, kan ik de rest van de hoeveelheid voor de vulling gelijk houden aan de hoeveelheid die ik normaal voor een bodem van 24 cm gebruik.

Ook kun je de bodem nog wat dunner maken, maar dat mag je natuurlijk lekker zelf weten. Het is gewoon een simpele tip.

Een ander groot voordeel is dat ie veel beter in mijn koelkast past dan een bodem van 24 cm. Hij neemt veel minder ruimte in beslag, erg fijn, want ik heb niet zo’n Amerikaans bakbeest, maar gewoon een normale koelast, die al snel vol zit met allerlei verse producten dus ik heb mijn ruimte daar hard nodig.

Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad 🙂
Misschien leuk als cadeau idee voor de feestdagen?

 

PS wil je weten welke taartjes ik hiermee heb gemaakt? Kijk dan hier:

Kokos limoen taart

Oreo taart

Soya kokos taart

Volg me op Instagram voor meer, daar komen ook alle probeersels op.

Liefs Krulli

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.