Testimonials cliënten

Manon (na 2,5 maanden coaching)

“Na de zomer heb ik Krullaine gemaild voor advies. Ik was al jaren bezig met afvallen, maar dat leverde me meer blessures op dan resultaten. Via social media zag ik welke vordering zij de afgelopen jaren maakte en dat maakte op mij enorme indruk. Wat was haar geheim? Eigenlijk was ik vooral op zoek naar advies. Geen idee welk advies, maar ik wilde vooral weer lekker in mijn vel zitten, letterlijk en figuurlijk. Misschien had ze een paar tips?
Gelukkig nam ze me meteen serieus. Ze bood me coaching aan en kwam met een gepersonaliseerd voedingsschema, trainingsschema en meettabellen. Het waren geen voorgekauwde schema’s, maar gebaseerd op een vrij uitgebreide intake. 
De trainingen namen me meteen mee naar een deel van sportschool dat me nogal intimideerde. Barbels? Echt? Ik? Tussen die hyper-fitte mensen? Het feit dat zij me serieus nam, maakte dat ik mezelf ook serieus ging nemen. In de jaren ervoor was ik het vertrouwen kwijtgeraakt dat mijn lijf überhaupt kon afvallen, laat staan sterker worden. Krullaine daarentegen vroeg al vrij snel of ik chinups wilde leren. Lachend heb ik gezegd “natuurlijk!”, met in mijn achterhoofd drie slagen om de arm. Dat kon ik als kind namelijk al niet.
Ondersteund door video’s, Skype-gesprekken en wekelijks contact heeft ze me gaandeweg veel geleerd. En hoewel sommige dingen spannend waren (before and after foto’s, bijvoorbeeld), kreeg ik van haar steeds ondersteuning. Ik heb gaandeweg geleerd hoe mijn voedingspatroon veel beter kon. Maar ook dat ik niet een etentje of vakantie moest verpesten door er hyperperfectionistisch mee om te gaan. Ik heb geleerd hoe te trainen, welke houding het beste werkt voor sommige oefeningen, waarom bepaalde oefeningen niet op de ene manier lukten en hoe de aanpassing te pakken. Ze neemt steeds de tijd en wist altijd antwoord op “waarom?”. Niks aan haar coaching is poespas, trendgevoelig of onzin. Niks is zomaar.
Sinds de zomer ben ik 10% van mijn startgewicht kwijt, met een heel net BMI en vetpercentage. Mijn spiegelbeeld komt weer overeen met wie ik ben. Maar misschien is het mentale aspect nog mooier. Ik heb vrienden gesloten met mijn lijf. Ze heeft me geleerd hoe ik er goed voor kan zorgen. Ik sta letterlijk sterker dan ooit, meer rust, meer zelfvertrouwen.
Dit was me niet gelukt zonder coaching. Ze weet te motiveren, snapt de obstakels, geeft uitleg, is deskundig. Ze komt nooit met standaard antwoorden of oplossingen, maar kijkt echt naar jou als sporter. Ze daagt je uit en juicht mee als het lukt. Maar ze is ook de stok achter de deur als je eigenlijk geen zin hebt en degene die niet in je excuses trapt. Ik vind het echt een voordeel dat ze zelf een soortgelijke route heeft afgelegd. Dat maakt dat ze begrijpt waar je start, waar het moeilijk wordt. Kortom, coaching is zilver, Krullaine is goud.
(Oh ja, ik kan inmiddels chinups 😉 )”