Smart Protein Mousse Mugcake
Een experimentje wat goed ging 🙂 , ik wilde de standaard mugcake wat eiwitrijker maken en snuffelde even in mijn kastjes, wat stond er allemaal nog? o.a. de Smart protein mousse. Ik heb verschillende verhoudingen uitgetest (havermeel : smart protein mousse mix) en kwam uiteindelijk uit op 1:1 als beste combo. Heb ook geprobeerd om van alléén de smart protein mousse een mugcake te maken, maar zonder succes, het werd een blob zonder structuur.
Voor de beste structuur (zacht, smeuïg en sponzig) en smaak kwam ik dus uit op onderstaand:
- 15 gram havermeel (ik gebruik Ultra fine oats van Body en Fitshop)
- 15 gram Smart protein mousse Lemon Cheesecake (B&F)
- 3 gram bakpoeder
- 1 ei (ca. 55 gram)
- optioneel: 10 gram chocoladedruppels puur
- scheut water om het geheel goed te kunnen roeren
Alles behalve de chocolade mengen in een eventueel ingevette mok, soepkom of ander kommetje. Voeg water toe totdat het net goed te roeren is, geen dikke klont die je ronddraait dus. Duw als laatste de chocoladedruppels erin (zodat ze niet als bij de mijne deels aan de rand van je kom blijven zitten), zet het geheel 2 minuten bij 900 W in de magnetron, omkeren en opeten!
Ik vond de smaak echt fantastisch! Ik had die pot mousse mix nog staan, want normaal bereid je dat met melk en dat doe ik gewoon eigenlijk nooit dus stond ie er maar. Het smaakt naar een soort cakebeslag, gewoon superlekker, dus zeer geschikt voor een mugcake. Mmmmmm!
Voedingswaarden
248 kcal | 18,4 g koolhydraten | 16,7 g eiwitten | 11,4 g vetten | 5,7 g vezels
No Comments