Eiwitrijk Ontbijt Recepten Toetjes & Sweets Tussendoortjes Voeding

Smart Protein Mousse Mugcake

mugcake smart protein mousse

Smart Protein Mousse Mugcake

 

Een experimentje wat goed ging 🙂 , ik wilde de standaard mugcake wat eiwitrijker maken en snuffelde even in mijn kastjes, wat stond er allemaal nog? o.a. de Smart protein mousse. Ik heb verschillende verhoudingen uitgetest (havermeel : smart protein mousse mix) en kwam uiteindelijk uit op 1:1 als beste combo. Heb ook geprobeerd om van alléén de smart protein mousse een mugcake te maken, maar zonder succes, het werd een blob zonder structuur.

Voor de beste structuur (zacht, smeuïg en sponzig) en smaak kwam ik dus uit op onderstaand:

Alles behalve de chocolade mengen in een eventueel ingevette mok, soepkom of ander kommetje. Voeg water toe totdat het net goed te roeren is, geen dikke klont die je ronddraait dus. Duw als laatste de chocoladedruppels erin (zodat ze niet als bij de mijne deels aan de rand van je kom blijven zitten), zet het geheel 2 minuten bij 900 W in de magnetron, omkeren en opeten!

Ik vond de smaak echt fantastisch! Ik had die pot mousse mix nog staan, want normaal bereid je dat met melk en dat doe ik gewoon eigenlijk nooit dus stond ie er maar. Het smaakt naar een soort cakebeslag, gewoon superlekker, dus zeer geschikt voor een mugcake. Mmmmmm!

 

Voedingswaarden

248 kcal | 18,4 g koolhydraten | 16,7 g eiwitten | 11,4 g vetten | 5,7 g vezels

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.