Gerechten Recepten Tussendoortjes Vegetarisch

‘Per ongeluk’ Pizza van havermeel

pizza havermeel glutenvrij

‘Per ongeluk’ pizza van havermeel

perongelukpizza02 300pxHoezo’ per ongeluk’ pizza? Nou, let me tell you: Woensdagochtend wilde ik een sportspancake maken, dus ik gooi mijn mix in de pan, althans, dat dacht ik dus en na een tijdje dacht ik: Waarom ruikt ie nou anders? Waarom is de kleur anders? Toen kwam ik erachter dat ik niet mijn pannekoekenmix had gebruikt maar alléén havermeel.De verpakking van het havermeel is namelijk exact hetzelfde als die van mijn pancakemix. Kèn gebeuren dus… Het was me dus gelukt om puur en alléén van havermeel en water een pannenkoek te maken haha.

Dit komt waarschijnlijk omdat ik ‘m op heel laag vuur had gezet, hierdoor hadden de wateroplosbare vezels (bèta-glucanen) in het havermeel blijkbaar veel tijd om goed op te lossen zodat de binding ook goed werd. Ooit een pan havermout na gebruik in de week gezet? Dan ken je die havermoutvliesjes wel die je er dan in gaat vinden. Ik heb ooit ’s op TV gezien dat ze zelfs lekke leidingen dichtten met havermout, serieus, fo’ real! Was wel in hillbillyland, bij het programma ‘moonshiners’ (stond op in de sportschool, ahum).

Dan zit je ineens met een havermoutbodem. Ik heb ‘m even in de koelkast bewaard en gisteren besloot ik te testen of ik er een pizza van kon maken. Ik heb ‘m rijkelijk belegd met light mozzarella, groene paprika en wat tomaat en heb ‘m 25 minuten in de oven gebakken. Ditmaal op bakpapier, maar de volgende keer doe ik dat niet want nu bleef de bodem wat nattig. Ik hoef me geen zorgen te maken dat ie op alleen een rooster zou breken, hij was best goed gebonden!

Dus wat heb ik nou precies gedaan?

Bereiding

  • 50 gram havermeel (Ultra Fine Oats van Body & Fit Shop)
  • 130 gram water
  • wat olie om in te bakken

That’s it! Ik heb alles in mijn Nutribullet gemengd, in een pan gegoten en op laag vuur laten garen in de veronderstelling dat het een pannenkoek was. De pizza heb ik dus 25 minuten bij 200~225 °C gebakken in de oven, belegd met light mozzarella, paprika en tomaat. Totaal kcal: 323

Ik ga dit recept zeker vaker gebruiken voor mini pizzaatjes, lekker met extra kruiden en zo. Can’t wait!

Kijk hier voor andere mini pizzaatjes: de Tortizza’s

 

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.