Ananas hipstercakeje
Er is geen ontkomen aan deze zomer: De ananas is hot! Waar ik ook kijk zie ik een ananas. In etalage’s, op kleding, als decoratiemodel voor op je salontafel, in reclames…
Het is volkomen logisch dat ik dus ook zin had zo’n hete ananas. Dus. Ananas uit de oven, in een mini cake, want cake is altijd goed natuurlijk. En nog glutenvrij ook, nog hipper! Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- mini cakevormpje
- 30 gram havermout
- 1 ei
- ca. 60 gram ananasblokjes (diepvries)
- paar druppels Stevia. Ik gebruik altijd deze Stevioside oplossing
- scheutje water, soja melk of amandel melk.
- 1 ml olijfolie (een paar drupjes voor de smeuïgheid. roomboter of kokosolie mag ook natuurlijk)
- bakspray voor het invetten van je vormpje

Serveert(h)ip!
En dan…
Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng dit over naar je ingevette mini cakevormpje. Bak het geheel 30 minuten bij 200 °C. Door de ananas zal er altijd een beetje vocht in je cake blijven dus met zo’n cakeprikker checken of ie gaar is heeft geen zin. Leg je cakeje dan op een bordje, bestrooi ‘m met iets leuks (ik had kokosrasp, ook überhip) en doe er eventueel een lekkere dot vette Turkse yoghurt op. Foto maken, posten op Instagram met #ananashipstercake 😛 en smullen maar!
Voedingswaarden
240 kcal (exclusief de kokosrasp en yoghurt)
26,4 gram koolhydraten | 11,1 gram eiwitten | 9,1 gram vetten | 3,8 gram vezels
Kijk bij de categorieën ‘Ontbijt’ of ‘Tussendoortjes’ voor meer van dit soort receptjes.
No Comments