Gerechten Recepten

Tropische kippendijenkletser: kip dijfilet met mango, ananas, peultjes en rode ui

kip mango ananas dijfilet kipdijfilet peulen chutney

Kip dijfilet met mango, ananas, peultjes en rode ui

Een avondje niet trainen betekent soms dat je meer tijd hebt om te koken. Dat kwam goed uit, want ik wilde graag weer ’s wat uitgebreider koken, het liefst iets nieuws. Ik had nog een mango liggen, eigenlijk bedoeld voor mijn vorige mango kip variatie, maar ik had zin om te experimenteren en om weer eens kip dijfilet te eten. Ergens op internet had ik iets met mango en peultjes voorbij zien schuiven, leek me leuk om te proberen. Ik had ook nog een overschot aan rode uien en een restje mango-chutney en zo telde alles bij elkaar op tot dit gerecht. We hebben er echt van genoten!

Ingrediënten

  • 1 pak scharrel kip dijfilet
  • garam masala kruidenmix, komijn, zwarte peper en zout
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g peultjes
  • 1 mango
  • mango chutney, pakweg 2 eetlepels
  • ananasschijven op sap (blikje met 4 stuks)
  • rijst naar keuze (had dit maal Surinaamse witte rijst, maar zilvervliesrijst is ook heerlijk. Bevat ook meer vezels!)

Garnering variaties

Peterselie of koriander, ongezouten fijngehakte pistachenootjes.

kip mango ananas dijfilet kipdijfilet peulen chutney

kip mango ananas dijfilet kipdijfilet peulen chutneyBereiding

Was de peultjes, verwijder de puntjes en haal eventuele draadjes weg. Maak de kip dijfilet goed schoon. Ik neem wel echt de tijd om zoveel mogelijk vetjes te verwijderen, maar haal niet alles compleet weg, dit draagt namelijk ook juist bij aan de smaak! Niet te doen trouwens, alles weghalen, niet als je niet gek wilt worden. Snijd de dijfilet in blokjes en braad de blokjes alvast met wat van de kruiden in kokosolie in een wok. Stoom intussen de peultjes gaar (nog wel lekker knapperig) en eventueel ook alvast de rijst. Zelf had ik nog zakjes rijst in de vriezer liggen van mijn mealprep, dus hoefde dat niet meer te koken. Bak de ananas bruin in een koekenpan in een beetje kokosolie. Als de kip even aangebraden is kan de ui erbij, daarna pas de knoflook (knoflook kan snel verbranden). Als de peultjes gaar zijn kan dit bij de kip gegooid worden. Voeg dan de mango in blokjes toe, zet het vuur lager en voeg twee eetlepels van de mango chutney toe. Goed roeren, het geheel opdienen met een handvol rijst (portiecontrole) en de gebakken ananas en garneren met bijvoorbeeld koriander of in mijn geval peterselie en wat fijngehakte ongezouten pistachenootjes (heel weinig, want nogal calorierijk!). Tip: Ongezouten pistachenootjes zijn te vinden bij de bak afdeling, niet bij de snaai en graai nootjes.

Qua type maaltijd is dit recept heel geschikt al post-workout maaltijd, omdat het veel koolhydraten bevat. Als je na het sporten de tijd en energie ervoor hebt zou ik het zeker doen, anders zou ik ‘m toch op een eerder moment voorbereiden, het is de moeite waard! Enjoy!

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.