Recepten Toetjes & Sweets Tussendoortjes

Straciatella Kersen treat

straciatella kersen optimel

Straciatella Kersen treat

Het was december, ik had honger en bevond me in een supermarkt. We all know, da’s gevaarlijk! Ik zag een pak straciatella kersen vla staan en trok het bijna niet meer, ik had er zo’n zin in! Waar ik de kracht vandaan heb gehaald weet ik niet meer, maar het hielp dat ik in mijn hoofd een alternatief had bedacht met ingrediënten die ik al in huis had en dat ik het dus wel kon gaan eten binnen mijn macro’s, thuis!

Ingrediënten

  • Optimel Yoghurt Griekse Stijl Kers
  • Pure hagelslag
  • Pure Chocoladedruppels
  • Wijnglas, essentieël voor het luxe-gevoel

Je zou deze variant ook met 0% vet Griekse yoghurt of juist vette yoghurt kunnen maken met wat verse- of diepvries kersen, als je niet zo van de zoetstoffen bent. Hoe vetter de yoghurt, des te kleiner de portie.

Soms wil je juist iets omdat het eigenlijk niet mag. Dit kan van alles zijn, van chips, tot bitterballen, tot bonbons en soms gewoon wat vla, helemaal na het sporten als je leeg bent. Het probleem als je daaraan toegeeft, is dat je dan gelijk een liter vla in huis hebt en dus niet één keer een flinke portie energie binnenkrijgt, maar dat dat pak dan weer op moet (want je hebt het nou toch al gekocht) en je dus veel vaker wilt gaan cheaten. Eén keer in de maand een magnum kan best (helmaal als je ‘m inplant), maar zo’n heel pak vla staat elke dag naar je te loeren vanuit de koelkastdeur en is dus veel moeilijker te weerstaan, althans voor mij dus. Ik vind een verpakking met losse chocolaatjes ook makkelijker dan als ik zo’n enorme reep chocolonely heb liggen. Je breekt daar altijd teveel af en het duurt lang voor zo’n ding op is, maar losse chocolaatjes waarvan ik van tevoren de calorieën per portie weet, daar kan ik veel beter mee om gaan. Zorg voor treats, vermijd de cheats 🙂

Genieten kan echt, maar zeker met mate! Wees mindfull, geniet van elke hap en schrok niet je hele bak in één keer gedachtenloos weg. Da’s zo zonde.

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.