Ontbijt Recepten Toetjes & Sweets Tussendoortjes

Red Velvet Chocolate Mugcake

red velvet mugcake

Red Velvet Chocolate Mugcake

[Foodporn alert] Eindelijk, mijn eerste red velvet mugcake probeersel en ik vind ‘m geslaagd! Er zit een shitload aan ingrediënten in, want het is een eerste probeersel maar toch, zwaar okay! Ik heb er een rood bietje en kersen in verwerkt, among other things, eigenlijk wil ik ‘m nog perfectioneren, maar ik móet dit gewoon nu delen!

red velvet mugcakeIngrediënten cake

  • 1 rood bietje (ca. 60g)
  • paar diepvries kersen
  • 25 g havermeel (ik gebruik Ultra fine Oats van Body & Fitshop)
  • 4 g bakpoeder
  • 10 g cacao
  • 1 ei
  • 2 knijpjes Karvan Cévitam GO red fruit
  • wat agavesiroop

Meng alle bovenstaande ingrediënten (ik deed het in mijn Nutribullet). Spray wat bakspray in een mok en breng het beslag erin over. Gooi er nog wat pure chocoladedruppels (10 g) en een paar diepvrieskersen (inmiddels ontdooid) in en dan kan het als de topping klaar is in de magnetron.

Ingrediënten topping

  • Linessa Cream Cheese (light)
  • Turkse yoghurt 8% vet
  • Agavesiroop

Roeren en klaar!

Bereiding in magnetron

Zet je mok in de magnetron. Standaard staat er 2 minuten bij 1000 Watt voor, maar mijn magnetron gaat maar tot 950 Watt dus ik heb het 2,45 minuut bij 950 Watt gedaan. Blijf er gewoon naar kijken en haal ‘m eruit als het midden gaar is. Als je het midden wat smeuïger wilt houden kun je het korter doen, ook lekker!

Topping erover kieperen, wat hagelslag voor de finishing touch (of genadeklap, ’t is maar hoe je ’t bekijkt) en verlies de tijd even uit het oog als je dit opeet. Ooey gooey goodness!

Deze kwam in totaal op zo’n 500 calorieën, ik heb ontbeten als een koning.

red velvet mugcake

Cherry pop!

red velvet mugcake

Oh myyyyy!

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.