Gerechten Lowcarb Recepten

Portobello burger

portobello burger

Portobello burger

Mijn eerste keer portobello burger twijfelde ik vooraf of ik het lekker zou vinden. Nou… ik heb zitten smullen! Inmiddels al vaker gemaakt dus. Eigenlijk een gewoon broodje hamburger, alleen is het broodje vervangen door een portobello. Voor de hamburger zelf gebruik ik altijd de magere grillburgers van de Appie, die zijn binnen 1 à 2 minuten te grillen (zonder olie) want ze zijn lekker plat.

Dit recept valt ook in de categorie koolhydraatarm (low carb), handig dus voor mensen die bijvoorbeeld aan carbcycling doen of die goed op hun bloedsuiker niveau moeten letten.

portobelloburger02Ingrediënten

  • portobello (2 stuks)
  • magere grillburgers (AH)
  • garnering (tomaat, augurk, paprika etc.)
  • Remia Friteslijn (maar 5% vet!)
  • Felix Ketchup met stevia-extract (minder calorieën!)

Bereiding

Grill de portobello’s aan beide kanten in een grillpan, als ze zachter en mooi bruin zijn zijn ze goed. Laat ze daarna met de lamellen naar beneden goed uitlekken op diverse velletjes keukenrol (goed drukken), er komt echt waanzinnig veel water uit! (zelfs daarna kan er nog steeds veel vocht uitkomen, be prepared voor een messy meal :p). Gril ook eventueel wat paprika.

Terwijl ze liggen uit te lekken kun je het vlees grillen. Bij het bouwen van je burger kun je heel wat kwijt in de kuipjes die de onderkant van de portobello’s vormen, superhandig! Als je de portobello flink plat hebt gedrukt kun je de holtes natuurlijk niet opvullen, maar dan gaat het stapelen weer makkelijker. Geniet, maar vergeet de keukenrol niet paraat te zetten! (je kan ook een opgevouwen velletje klaarleggen onder je burger om het vocht wat er onvermijdelijk bij de eerste paar happen uit loopt op te vangen.

portobello burger

 

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.