Lowcarb Recepten Vegetarisch

Pompoensoep

pompoensoep pumpkin soup

Pompoensoep

 

Vorige week is de herfst officieel begonnen (al was het de week dáárvoor 30 graden). Behalve dat de pepernoten je alweer om de oren vliegen en er bij de Action al kerstdecoratie ligt, denk ik bij herfst vooral aan mijn favoriete groente: Pompoen!

Pompoen is super veelzijdig klaar te maken; Je kan ‘m koken, roosteren, in smoothies-,  pannenkoeken– of cakes verwerken of in dit geval gebruiken voor pompoensoep.

Pompoen bevat veel pro-vitamine A (bèta-caroteen), het meest bekend vanwege het bevorderen van het gezichtsvermogen. Wat ik een groot voordeel vind is dat ie ondanks de zoete smaak zeer laag in calorieën is, dus als je vet wilt verbranden en in een lichte calorie restrictie zit, is het perfect volumevoer.

Ik gebruik altijd een flespompoen, die is makkelijk te schillen met een goeie dunschiller vanwege de vorm en relatief gladde schil. Men zegt wel dat je pompoen met schil kan eten, maar dit heb ik één keer geprobeerd en had het idee dat ik kreupelhout at, dus ik vond het geen succes.

Ingrediënten

  • Flespompoen
  • kokosolie / olijfolie
  • Ui
  • Knoflook
  • Gistvrije groentenboullion
  • peper
  • zout

Bereiding

Schil de flespompoen met een dunschiller en snijd de pompoen in blokjes. Fruit de ui in snippers glazig in de olie, voeg daarna wat knoflook toe en laat het meebakken (let op, knoflook verbrandt snel). Voeg daarna de blokjes toe en een laag water (hoeveel water bepaalt uiteindelijk de dikte van je soep), ik gebruik alleen wat water als opvulling tussen de blokjes maar vul niet mijn hele pan tot de rand. Gebruik eventueel nog een paar gistvrije boullionblokjes (bevatten nl geen E621 ), peper en zout.

Als de blokjes gaar zijn, pureer je het geheel met een staafmixer. Nog een beetje op smaak brengen naar wens en serveren met bijvoorbeeld wat vers geroosterde pompoenpitten, koriander, crème fraiche of kaas.

Enjoy!

Liefs Krulli

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.