Ontbijt Recepten Tussendoortjes

Ontbijttaartje van havermout met vijg

ontbijttaart havermout ovenbaked oats vijgen

Ontbijttaartje van havermout met vijg

Ontbijttaartje klinkt zoveel luxer dan ‘oven baked oats’, maar het is natuurlijk gewoon hetzelfde 😉 . En toch, als je havermout in de oven bakt, wat even wat tijd nodig heeft dus waar je op moet wachten i.p.v. de snelle pap in een pannetje (ook lekker hoor), voelt het op de een of andere manier gewoon luxer, chiquer.

Het is heel simpel. Neem een klein aardewerken bakvormpje, roer een ei door wat havermout met een klodder yoghurt, fruit erbij en zet het in de oven. In de tussentijd kun je een lekkere warme douche nemen en alvast koffie zetten, zodat je daarna heerlijk even kunt zitten voor je warme ontbijtje. I love it!

Wat zit erin?

  • 20 gram havermout
  • 1 ei
  • 50 gram Turkse yoghurt (3% vet)
  • 4 gram wijnsteenbakpoeder (glutenvrij)
  • 1 verse vijg

Ik heb ditmaal wat bakspray gebruikt als probeersel, in het schaaltje en wat over de bovenkant van het taartje, om het te beschermen tegen eventueel uitdrogen of aanbranden, maar dit kan natuurlijk ook met kokosolie.

De vijg heb ik er als laatste in partjes in geduwd. Ik was eerlijkgezegd helemaal vergeten om er stevia doorheen te doen, maar ik miste het helemaal niet, de combi was perfect met de vijg, die zorgde voor het zoetje.

20-25 min. bij 200°C bakken in de oven.

Voedingswaarden

~ 240 kcal | 25,5 g koolhydraten (waarvan 2,2 g suikers) | 11,8 g eiwitten | 8,6 g vetten | 3,3 g vezels | 0,8 mg natrium (0,0008 gram)

 

Ik hoop dat jij er net zo van geniet als ik!

Hier vind je nog een variant met blauwe bessen!

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.