Ontbijt Toetjes & Sweets Tussendoortjes

Kokos taartje van soya yoghurt

kokos soya yoghurt taart

Kokos taartje van soya yoghurt

Als eerste ere wie ere toekomt: Dit recept is een variant van het oorspronkelijke recept voor vezelrijke kwarktaart van Jelmer de Boer en Paul Bosma.

Ik wilde ditmaal echter ’s een glutenvrije variant proberen te maken en omdat ik al wekenlang heftige pure Bounty (die rode die nerrugunns meer te vinden is) cravings heb (voortaan ‘kokosnood’ te noemen) EN van de week 5 bakken Provamel kokos yoghurt in de aanbieding heb gescoord, had ik zat voorraad om mee te experimenteren. Finally, I went coconuts! Het fijne aan dit taartje is dat ie heel snel te maken is, het is letterlijk zó gepiept. Ook is ie lactosevrij te maken door de whey isolaat te vervangen door bijvoorbeeld soya eiwitpoeder, of het weg te laten natuurlijk.

 

Kokosnood: intense bounty cravings

BODEM (18cm springvorm met een bakpapiertje) (de mijne is van de HEMA)

 • 80 gram havermout
 • 20 gram ultra fine oats (Body & Fit Shop)
 • 20 gram virgine kokosolie (met die heerlijke geur)
 • 50 gram Medjoul dadels
 • 5g kokosrasp (evt. geroosterd in een pannetje)
 • eetlepel kokoswater

Ontpit de dadels en laat ze evt. 10 min. wellen in heet water zodat ze wat zachter worden en makkelijker te snijden zijn. Doe alle droge ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal het fijn. laat de olie in een bakje in de magnetron smelten en voeg het kokoswater en de olie als laatste toe aan de mix. Stort de mix in de ingevette springvorm, druk de bodem stevig aan en plaats ca. 15~30 min. in de koelkast zodat de olie weer z’n vaste vorm aanneemt en er straks geen yoghurt doorheen kan sijpelen.

HET SMEUÏGE DEEL

 • 1000 ml Provamel Soya yoghurt kokos (2 verpakkingen)
 • 40~50 gram eiwitpoeder, Kokos of Vanille smaak
 • 10 blaadjes gelatine

Als de bodem goed afgekoeld is kun je beginnen met de rest. Let op, dit moet vrij snel aangezien de gelatine straks snel afkoelt! Week 10 blaadjes gelatine in koud water. Doe de yoghurt en het eiwitpoeder in een mengkom en meng evt. alvast een beetje met een staafmixer. Warm alvast een klein pannetje op om de gelatine in te smelten. Pak de gelatine uit het water en breng het met het aanklevende water over naar het pannetje (niet uitknijpen dus, er is nog wat vocht nodig om in op te lossen). Verhit en roer de gelatine tot het geheel is opgelost, maar laat het niet koken! Zodra de gelatine is opgelost giet je het zo snel mogelijk bij de yoghurt en meng je het geheel snel. Zoals ik al zei zal de gelatine heel snel weer gaan stollen door de koude yoghurt, dus giet het hierna gelijk op de bodem. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

DECORATIE

 • (raw) cacaopoeder
 • kokosrasp
 • pure hagelslag

Voeg de decoratie toe voor het opdienen, leef je lekker uit! Je zou ook kokosvlokken kunnen gebruiken, chocola kunnen schaven/raspen of gewoon cacaonibs gebruiken…

TWEAKS

Er is nog allerlei variatie mogelijk. Zo is de originele vezelrijke bodemvariant met roggebrood i.p.v. met havermout; kun je nog creamcheese (light) of zelfs slagroom toevoegen voor de stevigheid , zoals iemand al met mijn recept heeft geprobeerd. Je kunt whey isolaat nemen voor snel opneembare eiwitten, of een caseïne poeder voor langzamer opneembare (maar langer verzadigende) eiwitten.

Heel veel plezier met dit recept, ik zou het erg leuk vinden als je me kunt taggen in jouw creatie!

Liefs,

Krullaine

kokostaart kokos taart soya yoghurtkokostaart kokos taart soya yoghurt

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.