Gerechten Recepten

Kip met mango, avocado, tomaat en chutney

mango kip avocado tomaat koriander chutney

Kip met mango, avocado, tomaat en chutney

Simpel en tropisch. Ik ben gek op avocado! …Helaas past avocado moeilijk in je macro’s als je aan het droogtrainen bent, maar avocado levert wel weer essentiële vetzuren, dus ik kom prima uit de voeten met pakweg een halve avocado per portie. Zelf vind ik die diepvries avocadoblokjes een uitkomst, dan kan ik gewoon gebruiken wat ik nodig heb en ligt er ook geen halve avocado in m’n koelkast bruin en snotterig te worden. Mango is tegenwoordig ook in diepvriesblokjes verkrijgbaar, handig als je maar een klein bordje wilt maken, maar verse ingrediënten zijn natuurlijk altijd beter, bevat net even wat meer micronutriënten (vitaminen, mineralen en spoorelementen).

Diepvries blokjes mango of avocado zijn echt een uitkomst!

Wat heb je nodig?

kip mango tomaat avocado chutney

  • Mango
  • Avodado
  • Tomaat (uit blik mag ook)
  • kip (gerookt of zelf gegrild)
  • Mango chutney
  • Koriander
  • Zilvervliesrijst
  • Peper / zout naar smaak

Bereid de rijst apart. Braad of gril de kipfilet (of warm de gerookte kipfilet op), voeg de tomaat in blokjes toe, dan de mango, de avocado en als laatste een eetlepel (of twee) mango chutney. De chutney bevat suiker, dus dit kan snel gaan verbranden. Even opwarmen, vuur uit en opdienen met een handjevol rijst en wat vers gesneden koriander.

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.