Lowcarb Recepten Voeding

Verwarmende Bloemkool Curry

bloemkool curry

Verwarmende Bloemkool Curry

De dagen worden weer donkerder, ik krijg dan vanzelf weer meer trek in kruidig eten. Een bloemkool curry, daar word ik dan zeker erg blij van!

Het is super simpel en wederom goed volumevoer. Bloemkool zit vol vezels en goeie voedingsstoffen en sluit qua smaak en structuur erg goed aan bij alles in dit gerecht, dus zo krijg je lekker veel groenten binnen en ben je dus sowieso al hartstikke goed bezig.

Ik maak de bloemkool curry altijd met kip, maar leef je uit, experimenteer!

voor 2 personen:

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 kipfilets in blokjes
  • specerijen: kerrie, massala, wat djinten, zwarte peper, paprika en een vleugje nootmuskaat
  • zout
  • komkommer in blokjes
  • paprika in blokjes
  • krentjes (geweld in lauw water)
  • Zilvervliesrijst
  • 20 g krenten
  • yoghurt (voor bij het opdienen)

Wel de krenten in wat lauw water en kook de rijst. Kook de bloemkoolroosjes gaar, maar niet tè. Bak intussen de kipblokjes in olie met wat kerriekruiden en/of massala. Als de bloemkool en de kip beiden gaar zijn, voeg dan de afgegoten roosjes toe aan de kipblokjes, meng en stamp de roosjes een beetje kapot. Strooi er nog lekker royaal wat specerijen overheen, zodat alles goed gekruid is.

Voeg als alles goed gemengd en gekruid is de paprika- en komkommerblokjes toe en warm het geheel goed op. Roer de gewelde krentjes er doorheen en serveer uit met de rijst en eventueel een klodder yoghurt.

Trust me, je buikje wordt er heerlijk warm van!

 

Variatietips

bloemkoolcurry-krenten-klein

met komkommer en krenten

bloemkoolcurry-met-paprika-klein

met courgette en paprika

 

 

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.