Gerechten Recepten

Lente stamppot zoete aardappel

lente stamppot zoete aardappel

Lente stamppot met zoete aardappel, andijvie, bleekselderij, paprika en bosui

Soms heeft je lichaam even meer koolhydraten nodig, bijvoorbeeld na het sporten of tijdens een refeed (een refeed is een geplande dag tijdens je calorierestrictie, waar je op onderhoud of iets erboven eet en waar je de extra calorieën vooral uit koolhydraten haalt om je honger- en verzadigingshormonen te resetten). Ik had zo’n dag, eigenlijk al een paar dagen, ik merk dat zelf aan meer behoefte om te gaan snaaien. Best moeilijk soms, je krijgt namelijk trek in snelle koolhydraten, terwijl je het beste langzame koolhydraten aan je lichaam kunt geven op zo’n moment.

Dus het werd stamppot! Omdat het gisteren officieel de eerste lentedag was, doop ik dit gerecht om tot lente stamppot. Hij is lekker fris, helemaal met de chilisaus erbij.

lente stamppot zoete aardappelIngrediënten

  • zoete aardappel
  • andijvie (vers)
  • bleekselderij
  • zoete puntpaprika
  • kalkoenfilet blokjes
  • lente ui
  • kipfilet
  • chili saus
  • sriracha saus (eventueel)

Bereiding

Kook de zoete aardappels en stamp ze fijn. Stoom intussen de bleekselderij gaar, maar nog met een lekkere bite. Vlinder de kipfilets (dan garen ze sneller), smeer ze in met een kwastje met een klein beetje olie en gril ze. Hierna kun je de kalkoenblokjes nog even in de grillpan gooien zodat ze lekker knapperig worden (de blokjes die ik gebruik zijn al voorgegaard). Snijd wat paprika en lente ui fijn. Prak de zoete aardappel en roer de verse gewassen andijvie (rauw), de bleekselderij, de paprika, de bosui en de kalkoenblokjes er doorheen en kruid het geheel met wat zwarte peper en zout. De verhoudingen laat ik aan jou over, ik heb er zelf op gelet dat de aardappel niet in de meerderheid is, dit i.v.m. de hoeveelheid calorieën die dat zou opleveren. Meer groenten dan aardappel dus…

Dien het bord op met de gegrilde kip, wat chilisaus en eventueel wat sriracha saus als je durft!

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.