Eiwitrijk Ontbijt Recepten Toetjes & Sweets Tussendoortjes Voeding

Kokos Limoen Kwarktaart

kokos limoen taart kwarktaart

Kokos Limoen Kwarktaart

Dit recept is gebaseerd op de #vezelrijkekwarktaart van Jelmer de Boer en Paul Bosma. Ik had in februari ergens een stuk kokos limoen cake gegeten en wilde deze geniale en heerlijke combi gelijk in een taart verwerken!

Ik maak hier gebruik van een 18cm springvorm (HEMA), die past makkelijker in de koelkast en ik hoef minder bodem te maken omdat ie door de kleinere diameter automatisch wat dikker wordt, zo spaar ik ook weer wat calorieën uit 😉

Bodem

  • 150 g Fries roggebrood
  • 75 g Medjoul Dadels
  • 20 gram Kokosolie (vergine, niet ontgeurd)
  • (optioneel: kokosrasp)

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in (met kokosolie). Ontpit de dadels en maal ze samen met het roggebrood in een keukenmachine fijn. Smelt de olie (paar seconden in de magnetron is voldoende) en voeg dit toe aan het mengsel. Verdeel je mengsel over de bodem van je springvorm, druk dit goed aan en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast voor je de rest erop doet.

Kwarklaag

  • 1000 g Optimel magere kwark citroen (2 bakken)
  • 200 g Cream cheese light (Goldessa/Linessa)
  • ca. 100 ml Vers limoensap
  • Limoenschil rasp, vers naar smaak
  • 60 g Whey (isolaat) vanille
  • 12 blaadjes Gelatine

Meng het wheypoeder met de kwark met een staafmixer. Week de gelatine blaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Verwarm de limoensap in een pannetje, niet laten koken en draai het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het limoensap door goed te roeren. Zodra ze goed opgelost zijn, voeg je het mengsel toe aan je kwark, meng je het goed met een staafmixer en giet je het snel uit over de bodem van je taart. De gelatine stolt vrij snel als het eenmaal bij de koude kwark zit, vandaar. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak dit soort dingen meestal in de avond, zodat het ’s nachts kan opstijven, dan is het klaar voor het ontbijt 🙂

Topping

  • verse limoenschil rasp
  • kokosrasp (evt. geroosterd)

Na het opstijven of voor het opdienen kun je de toppings toevoegen. Als je de kokos roostert, blijf er dan bij staan want het kan snel verbranden. Het ruikt wel heerlijk trouwens, geroosterde kokos, mmmmmmmmm!

Voedingswaarden

Met de door mij exact afgewogen waarden, die iets verschilden van mijn richtlijnen hierboven kwam ik in MyFitnessPal uit op:

Per 1/6e punt

316 kcal | 32,8 g koolhydraten | 26,3 g eiwitten | 7,8 g vetten | 4,4 g vezels

 

Meer taart? Kijk hier ’s voor het Kokos taartje van soya yoghurt, lactose- en glutenvrij!

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.