Gerechten Lowcarb Recepten Vegetarisch

Het geheim voor een goeie tomatensoep

tomatensoep trostomaten tomaat

Het geheim voor een goeie tomatensoep

Het is een cliché, soep eten als je ziek bent. Maar het is ook zo simpel te maken, waarom zou je het dan niet doen? Deze tomatensoep stond eigenlijk in de planning voor afgelopen zondag, maar ik had toen na een verjaardag eigenlijk geen honger meer, dus kon mijn zak trostomaten vandaag de redder in nood uithangen. Jeej!

tomatensoep boullionIk gebruik niet veel ingrediënten, less is more in dit geval:

  • 1 kg trostomaten (veel meer mag zeker ook!)
  • 2 blokjes heldere groentebouillon (biologisch & gistvrij)
  • 1 uitje
  • teentje(s) knoflook
  • zwarte peper
  • zout
  • paar drupjes stevia

Maar ik wil dat geheim weten!

tomatensoep tomaten trostomatenOk, rustig, nog heel even! Eerst even de bereiding.

Snijd de ui en knoflook in blokjes en fruit deze even in wat olie. Was en snijd de trostomaten in blokjes en voeg ze toe aan de ui/knoflook. Voeg het zout, de peper en de bouillonblokjes toe en dan nu het geheim: De steeltjes van de trostomaten. Gooi ze nooit weg! Hier zit zoveel tomaat-aroma in, het geeft een heerlijke smaak aan je tomatensoep! Voeg tenslotte nog wat passata of kokend water toe, net genoeg dat de tomaten wat kunnen koken. Niet teveel, dan wordt je soep te dun. Laat de tomaten even goed doorkoken, verwijder dan het steeltje en pureer je soep met een staafmixer. Voeg als laatste een paar drupjes stevia toe en proef of je soep goed op smaak is. Proef sowieso altijd je gerecht voordat je het aan eventuele gasten serveert, is heulll belangrijk!

Opdienen met een dot Turkse yoghurt (8% vet, mijn alternatief voor crème fraiche!), eventueel wat verse basilicum of wat je maar wil. Ik heb er ditmaal wat vegetarische balletjes van de Jumbo/Vivera in gedaan (Kijk hier trouwens voor mijn blogje over meer caloriearme vleesvervangers). Deze balletjes had ik apart bereid in een koekenpan zodat ze een beetje krokant werden, maar je zou ze denk ik ook wel mee kunnen laten koken eventjes, misshcien nemen ze dan wat smaak op van je soep. Ze zijn er in ieder geval stevig genoeg voor.

Eet smakelijk!

tomatensoep kom 900px

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.