Eiwitrijk Gerechten Lowcarb Recepten

Garnalen Polonaise

garnalen polonaise chilli

Garnalen Polonaise

Ik haat polonaises, behalve als ze gemaakt zijn van eten! Dit is een snelle hap, ideaal als je geen tijd of geen zin hebt om uitgebreid te koken. Bovendien zijn garnalen eiwitrijk en vetarm, een lowcarb meal dus als je alles bij elkaar optelt opeet. Als lunch of avondeten, mag je zelf weten. Enfin, alle gekheid op een stokje: Wat heb je nodig?

  • Schoongemaakte voorgekookte diepgevroren garnalen
  • Zak Japanse wokgroenten
  • Chili saus
  • Verse knoflook
  • Olie om in te wokken
  • Fout conga- of polonaise muziekje à la Gloria Estefan of Henny Huisman

Ontdooi de garnalen in een bakje water en dep ze goed droog. Rijg ze aan een satéprikker, ‘gezellig’ in een rijtje. Snijd wat verse knoflook fijn. Bak de garnalen en de knoflook op middelhoog vuur, want garnalen garen snel en knoflook verbrandt snel. Garnalen even apart leggen (en warm houden),  daarna snel de zak groenten in de wok, vuur hoog en de boel goed in beweging houden, dan is het zó gaar. Opdienen met wat chili saus en hoppa: Mèèèèèèt zuuuuuuunnnnnn aaaaalllllennn, met z’n ahalllennnn…

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.