Gerechten Recepten Vegetarisch

Butter ‘fake’ Chicken, met plantaardige kipstukjes

butter fake chicken met plantaardige kipstukjes

Butter ‘fake’ Chicken, met plantaardige kipstukjes

vivera plantaardige kipstukjesIk ben echt gek op Indiaas eten; Butter Chicken, Jalfrezi, een lekker Dahl soepje en vergeet de papadums met raita niet, heerlijk! Nu valt het alleen niet altijd binnen mijn macro’s zoals de meeste heerlijke gerechten, maar er zijn alternatieven te verzinnen. Zo bestaan er Plantaardige kipstukjes (van Vivera) die maar 125 kcal per 100 gram zijn (waar bereide kipfilet al gauw 140 kcal per 100 gram is) en waar ik de structuur ook nog erg lekker van vind. Sowieso wil ik niet al mijn eiwitten uit vlees of zuivel halen, maar ook uit vleesvervangers, vooral om wat milieu- en diervriendelijker te eten. Als je deze kipstukjes kruidt, zijn ze net zo lekker als echte kip vind ik, ook al is de smaak iets anders.

kumar's butter chicken curry pastaDat heb ik in dit gerecht ook gedaan. Een eetlepel Butter Chicken pasta (dus niet het hele pakje) van Kumar’s met een klein beetje kokosolie, de stukjes hierin bakken en daarbij flink veel rode puntpaprika en rode ui. Maak het af met een zakje rijst uit je mealprep: zilvervlies rijst, witte rijst of zwarte rijst, in een hoeveelheid die past bij jouw dagbudget! Of je kookt een nieuwe voorraad rijst natuurlijk.

Door veel vulling te gebruiken zoals de paprika en de ui, zorg je voor veel volume met weinig calorieën. Door ook maar een beetje curry pasta te gebruiken spaar je ook calorieën uit. De curry pasta zat overal overheen, dus de smaak was altijd te proeven, ik heb gesmuld hoor!

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.