Eiwitrijk Ontbijt Recepten Tussendoortjes Voeding

Cottage Cheese & Basilicum pancake

basilicum cottage cheese pancake

Cottage Cheese & Basilicum Pancake

 

basilicum cottage cheese pancakeEen simpele variatie op de gewone cottage cheese pancake, alleen nu met wat basilicum er doorheen. Ik wilde weer eens een hartige pannenkoek maken en aangezien ik hier nog een flinke basilicum plant heb staan was het idee zó geboren. Ik wilde ‘m ook lowcarb houden, dus heb niet al te veel havermeel gebruikt. Ik moet zeggen, hij was aan de tere kant, moest ‘m voorzichtig omdraaien en zo, maar uiteindelijk was ie precies goed!

  • 50 gram cottage cheese
  • 1 ei (55 gram in dit recept)
  • 20 gram havermeel (Ultra Fine Oats)
  • 5 gram verse basilicum
  • theelepel water
  • optioneel: snuf zout

Blend alle ingrediënten in een kleine blender, keukenmachine of zoals hier: in een Nutribullet. Het geheel bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur, opdienen met wat extra cottage cheese en tomaat en klaar. Een super simpel en snel ontbijtje of tussendoortje.

 

Voedingswaarden (excl. toppings en olie voor het bakken)

199 kcal | 14,0 g koolhydraten | 16,8 g eiwitten | 8,8 g vetten | 2,3 g vezels

basilicum pancake 02 600pxcottage cheese basilicum pancake mini 400px

Reacties

Reacties

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.